sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

KESÄINEN MINTTU-AVOKADOJÄÄTELÖ

002 2 033 Tällä ohjeella syntyy superherkullinen ja raikas kotitekoinen jäätelö, joka sopii päivään kuin päivään! Jäätelön maku ja väri virkistävät ihanasti Itse lisäsin ohjeeseen myös hiukan maustamatonta jugurttia "happamoittamaan" makua koska pelkäsin, että kondensoitu maito tekee jäätelöstä liian makean. Vinkki! Kannattaa tehdä pakkaseen jo hyvissä ajoin valmiiksi, sillä kun jätskihammasta alkaa kolottaa, niin voi vain käydä pakastimella ;) 021 040

500g kypsiä avokadoja
1 ruukku minttua
1/2 dl limenmehua
2 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
(1 dl maustamatonta jugurttia)

Poista avokadoista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon mintunlehtien kanssa. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella ja lisää limenmehu. Vatkaa sitten vispikerma vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito, (maustamaton jugurtti) sekä äsken tehty avokadoseos joukkoon. Pakasta herkkujäätelö pakastuksen kestävässä astiassa kelmulla tai pussilla peitettynä yön yli, tai ainakin noin kahdeksan tuntia! Nauti sellaisenaan tai koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti